menu
Word Lid
Aantal meldingen van drugsplantages stijgt spectaculair in Antwerpen

Filip Dewinter: ‘Overheid is slachtoffer van eigen dubbelzinnig gedoogbeleid t.a.v. softdrugsgebruik’

Op de website www.drugsplantageontdekt.be kan er melding gemaakt worden van drugsplantages- en labo’s en van de dumping van drugsafval. Uit de cijfers die Vlaams Belang-provincieraadslid Jan Claessen opvroeg, blijkt dat de drugsoverlast spectaculair gestegen is.

Tussen december 2021 en december 2022 werden er 263 meldingen geregistreerd, een jaar en een maand later staat de teller op 768: een stijging van maar liefst 92%. In de multiculturele districten Borgerhout (46) en Deurne (41) waren er meer meldingen van drugsplantages- en labo’s dan in heel de provincie Oost-Vlaanderen (71). Hallucinante cijfers die aantonen dat drugsoverlast het vaakst voorvalt in de meest omvolkte wijken van onze stad.

Het Vlaams Belang stelt vast dat de huidige antidrugs-aanpak niet werkt, want naast de woedende aanslagenoorlog tussen drugsmaffiabendes zorgt ook de productie en het gebruik van (soft)drugs tot overlast. Het aantal meldingen toont aan dat de burger zich stoort aan drugs. Zowel drugsproductie- als afval worden blijkbaar meer opgemerkt door de bevolking dan door de bevoegde overheidsinstanties.

Hoogtijd om het geweer van schouder te veranderen en proactief de strijd aan te gaan tegen labo’s en plantages. Het moet duidelijk zijn dat drugs, in welke vorm dan ook, niet thuishoort in onze maatschappij!

Filip Dewinter: "Het toenemend aantal drugsplantages in de provincie Antwerpen is bijzonder alarmerend en toont aan dat de zogenaamde ‘war on drugs’ allesbehalve gewonnen is. Het gedoogbeleid van de overheid t.a.v. hasj zorgt voor dubbelzinnigheid bij de gebruikers en een toename van het hasjgebruik. Gebruik en bezit mag, maar verkoop en plantages niet… in plaats van gewoon NEEN te zeggen tegen drugs!"

Bijlage: Schriftelijke vraag Drugsplantages incl. antwoord provinciegouverneur

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF