menu
Word Lid
Afbraak magazijnen Donkweg

Op de gemeenteraad van 29 juni werd beslist om de stedelijke magazijnen aan de Donkweg te slopen, gezien hun slechte conditie, en dat in afwachting van een nieuw masterplan magazijnen. De zinsnede in het gemeenteraadsbesluit "De vrijgekomen ruimte kan potentieel interessant zijn voor de realisatie van een nieuw magazijn indien het masterplan magazijnen dit aangeeft. Het is bijgevolg aangeraden om de site tijdelijk te reserveren als mogelijke locatie voor de uitrol van het masterplan magazijnen" maakte ons echter wat ongerust, want wat indien het masterplan zou aangeven dat een nieuw magazijn op die locatie niet nodig zou zijn?

Ons gemeenteraadslid Sam Van Rooy diende daarom een schriftelijke vraag in, waarin hij expliciet vroeg of er op de locatie ook andere invullingen mogelijk zouden zijn. Uit het antwoord bleek duidelijk dat invullingen op die locatie altijd gemeenschapsvoorzieningen en stedelijk ondersteunend zouden moeten zijn (Dit is een zone van 26.000m2 gemeenschapsvoorzieningen en zal dus ook in de toekomst een ondersteunende stedelijke functie moeten hebben.). Geen mogelijkheid tot verkaveling dus en behoud van de groene ruimte aansluitend op het natuurgebied De Oude Landen.

De geïnteresseerde lezer vindt hier als bijlage de vraag van Sam met aangehecht het gemeenteraadsbesluit en ook het antwoord van de schepen op zijn vraag.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF