menu
Word Lid
Afscheid van onze ere-voorzitter Maurice Van Tongerloo

Als een donderslag bij heldere hemel vernamen we onlangs het droeve nieuws van het overlijden van onze ere-voorzitter Maurice Van Tongerloo op 28 juni ll.

Maurice werd geboren in Boechout in 1936 en groeide op in de Antwerpse zuidrand. Na zijn huwelijk met Cilia Van den Sande kwamen ze ergens in de jaren '60 in Ekeren terecht. Beide overtuigd Vlaming werden ze onmiddellijk actief in de Ekerse afdeling van de toenmalige Volksunie. Later werden ze stichtende leden van het Vlaams Blok in Ekeren, waarvan Maurice jarenlang voorzitter was. Tot hij begin jaren 2000 de tijd rijp vond om de fakkel aan een jongere generatie door te geven. Die nieuwe generatie vond het niet meer dan normaal om aan Maurice de titel van ere-voorzitter toe te kennen, een waardering voor de jarenlange trouwe inzet.

Maurice vond buiten zijn drukke job en het gezin samen met Cilia en hun 2 zonen de tijd om behalve voorzitter van het Vlaams Blok ook Ekers districtsraadslid en later Antwerps gemeenteraadslid te zijn.  Mandaten waar hij met zijn eigen gekende stijl met verve de belangen van de Ekerenaar verdedigde. Nog in 2006 kandideerde hij met plezier en uit sympathie op onze Ekerse districtsraadslijst.

Na zijn politieke carrière was Maurice, de bezige bij die hij nu eenmaal was, nog actief in het (Ekerse) verenigingsleven, in de sport en bij de VVB, de Vlaamse Volksbeweging. Altijd samen met zijn echtgenote Cilia natuurlijk. Daarnaast kon hij genieten van de lange wandelingen met hun hond, van hun kinderen en kleinkinderen en van de vele reizen naar Sardinië, het eiland waar ze toch ook hun hart wat verloren waren.

Vlaams Belang Ekeren verliest met Maurice een deel van haar wortels. Zijn strijd echter voor een vrij, onafhankelijk en Vlaams Vlaanderen leeft voort in onze afdeling. Zijn strijd gaat verder met de nieuwe generatie. Maurice, wij vergeten jou niet! Leve Vlaanderen! Houzee!

Het bestuur van Vlaams Belang Ekeren biedt met droefenis haar oprechte deelneming aan aan echtgenote Cilia Van den Sande en aan de hele familie Van Tongerloo.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF