menu
Word Lid
Bescherm ons Ekers erfgoed!

RED HET HOF MERTENS!

Vlaams Belang Ekeren vraagt respect voor Ekers erfgoed.

Het is bekend dat het Antwerpse stadsbestuur maar weinig aandacht heeft voor de bescherming van ons Ekerse erfgoed. De recente sloop van het Hof van Delft (Laarkasteel) is daarvan opnieuw het trieste bewijs. Ook het kasteeltje Hof Mertens (eveneens Gulden Poort genoemd) staat sinds de privatisering al jaren te verkommeren.

Vlaams Belang Ekeren voerde daarom vandaag actie - in aanwezigheid van parlementsleden Filip Dewinter en Ellen Samyn - en eist dat het stadsbestuur ingrijpt.

Het Vlaams Belang vreest immers dat het met dit gebouw dezelfde weg opgaat als met het Hof Van Delft waarbij men het kasteel eerst laat verkrotten en het stadsbestuur vervolgens de te hoge renovatiekost als gevolg van de slechte staat inroept om een sloopvergunning af te leveren. Dat mag niet gebeuren!
Vlaams Belang Ekeren aanvaardt niet dat het stadsbestuur enkel maar oog heeft voor het erfgoed in de binnenstad en niet voor dat van de districten en Ekeren in het bijzonder.

Het Vlaams Belang eist dat het stadsbestuur garanties geeft voor de realisatie van een kwalitatieve
renovatie van het Hof Mertens. Indien de private eigenaar niet wil of kan renoveren, moet het stadsbestuur desnoods het Hof Mertens opnieuw zelf terug aankopen.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF