menu
Word Lid
Een versje en een kleurtjesblad

Op de districtsraadscommissie van vorige maandag (13/02/2023) werd het nieuwe communicatieplan voorgesteld. Het inspireerde ons districtsraadslid Freddy Geens tot een - welbegrepen - lichtjes cynisch schrijfsel. Lees en geniet mee!

De gemeenteschepenen mogen uitgaven verrichten voor openbare werken, sportactiviteiten, culturele evenementen, enz. Zo ook beviel de Ekerse schepen voor (onder meer) communicatie en participatie van het idee om aan branding te gaan doen. Weet je niet wat dat is? Geen nood: branding is een vorm van marketing, waarbij men door merken te ontwikkelen meerwaarde voor de onderneming wil realiseren. Het is onder meer gericht op zaken als het versterken van naamsbekendheid. Het heeft dus niets te maken met zwemmen in de branding…

Dus in mensentaal: het versterken van de naamsbekendheid van het district Ekeren. Aangezien in de huidige samenleving blijkbaar noch medewerkers van het district noch bijvoorbeeld studenten marketing in staat zijn om voorstellen te lanceren, werd een beroep gedaan op een ‘brandingbureau’. Dat kost lekker geld, maar ja die 15.000 euro voor de Ekerse ‘branding’ kon er nog wel af, dacht de Ekerse schepen. De stad zal ’s nachts wel de straatverlichting uitschakelen zodat ze kunnen besparen en het weer een stuk onveiliger wordt in onze woonwijken.

Het moet gezegd dat het resultaat van de branding mag gezien worden. Enerzijds kreeg Ekeren een soortement nieuwe vlag bestaande uit een mengelmoes van kleurtjes, zeg maar een meerkleurig gebeuren. Je mag dat ‘multicoloreel’ ding wel niet in zwart-wit afdrukken als je op je dure printerinkt wil besparen, want dan krijg je een prachtige zwartgrijze vlek op je blad.

Maar dat is niet alles: de 15.000 euro leverde ook nog een versje op. Lees even mee:

Kunst en cultuur in Ekeren? Ja, natuurlijk.
Altijd wat te beleven in Ekeren? Wees gerust.
Gemoedelijk in ’t groen? Zeker!
Eender wat ... Zeker in Ekeren.

We twijfelen er niet aan dat hiermee het ‘merk’ Ekeren versterkt uit de branding zal komen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF