menu
Word Lid
Ekeren veilig in corona-tijden?

We beleven momenteel allemaal moeilijke tijden door de dreiging van het coronavirus en Covid-19. De inperking van onze vrijheden maakt de hele situatie er niet gemakkelijker op. Desalniettemin respecteert iedereen de richtlijnen om het virus te verslaan en zo snel mogelijk naar een normale situatie te kunnen terugkeren.

Omwille van de hele situatie is veiligheid van alle Ekerenaars een absolute prioriteit en daarom achten wij  het belangrijk dat er ook op lokaal en districtsvlak een zo goed mogelijke samenwerking met en coördinatie tussen de lokale en hogere overheden en de veiligheidsdiensten is. Daarom stelde ons districtsraadslid Kurt Van Noten een schriftelijke vraag over het thema aan de districtsburgemeester.

Eens te meer worden we met een kluitje in het riet gestuurd. Het antwoord luidde letterlijk: "In deze extreme crisissituatie gebeurt de coördinatie door de burgemeester (in Antwerpen) in samenwerking met de stedelijke bevoegde diensten en rekening houdend met de richtlijnen van de hogere overheden. Dit alles gebeurt strikt binnen het wettelijk bevoegdheidskader."

Dus, ofwel gaat onze districtsburgemeester ermee akkoord dat hij - ook in deze extreme crisissituatie - buiten spel gezet wordt, ofwel wordt hij wel op de hoogte gehouden en verschuilt hij zich achter 'veiligheid is geen districtsbevoegdheid' om niet op de vragen te moeten antwoorden. Wij zijn er nog niet uit wat het ergste van de twee is...

 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF