menu
Word Lid
Geen dorpsdag in 2020?

Uit diverse bronnen vernamen we dat de middenstandsvereniging Ekeren Winkeldorp dit jaar GEEN dorpsdag op de eerste zondag van juni zou organiseren door een gebrek aan vrijwillige medewerkers. De jaarlijkse dorpsdag in Ekeren-centrum is nochtans een evenement waar niet alleen talrijke Ekerenaars maar ook bezoekers uit de omliggende dorpen in grote getalen naartoe trekken.

Ons districtsraadslid Iris Marynissen diende dan ook voor de districtsraadszitting van vanavond een interpellatie in, waarin zij de bevoegde schepen (Marc Elseviers, N-VA) naar bevestiging van het nieuws vroeg én naar zijn acties om de dorpsdag toch te laten doorgaan.

Uit het antwoord bleek dat het districtsbestuur toch al van plan was om tegen 2021 een bredere invulling aan de dorpsdag te geven met veel meer handelaars en ook verenigingen, maar nu dus in snelheid door de middenstandsvereniging 'gepakt' was. Er zou echter binnenkort een overleg georganiseerd worden tussen het districtsbestuur en enkele geïnteresseerden die toch een dorpsdag willen laten doorgaan.

Onze fractieleider Kurt Van Noten pikte daarop in om duidelijkheid te krijgen of dat betekent dat de dorpsdag alsnog NIET zou kunnen doorgaan. De districtsvoorzitter stelde echter dat er wel degelijk een dorpsdag zal zijn, maar in veel compactere vorm dan gebruikelijk. Uit verder overleg moet blijken wat juist de plaats en invulling van de dorpsdag 2020 zal zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

De tekst van de interpellatie vindt u alvast in de bijlage hierbij.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF