menu
Word Lid
Kantoor Vlaams Belang Antwerpen opnieuw mikpunt van vandalisme

'F*CK FASCISME' slogan-graffiti met verf en laser op voetpad en gevel

De voorbije nacht werd het Vlaams Belang-secretariaat aan de Amerikalei 98 te Antwerpen opnieuw het mikpunt van vandalisme. Een viertal jongeren brachten graffiti aan op het voetpad en de gevel van het pand terwijl dezelfde slogan met laser geschenen werd op de voorgevel. Het viertal werd uitgebreid gefilmd door een vijfde persoon. De kans dat de beelden van deze ‘actie’ op sociale media zullen opduiken is dus groot.

Bewakingscamera’s hebben de ‘actie’ kunnen registreren. De beelden werden ondertussen overgemaakt aan de Antwerpse politie. Tevens werd klacht wegens vandalisme neergelegd. Herhaaldelijk werd het Antwerpse Vlaams Belang-kantoor in het verleden reeds geviseerd door allerlei daden van vandalisme. De beelden van deze ‘actie’ werden ondertussen door Vlaams Volksvertegenwoordiger en Antwerps Vlaams Belang-voorzitter Filip Dewinter op sociale media (X en facebook) geplaatst als een aanklacht tegen vandalisme.

Antwerps Vlaams Belang-voorzitter Filip Dewinter roept op tot een waardige en democratische verkiezingscampagne in Antwerpen: ‘Deze actie is beledigend en is het gevolg van de ‘één tegen allen’-campagne die door de traditionele partijen tegen het Vlaams Belang wordt gevoerd. De aan de gang zijnde verkiezingscampagne zal ongetwijfeld de gemoederen nog meer verhitten. Debat is goed en nodig, maar laten we het correct en geweldloos houden. Vandalisme, vernielingen en geweld horen niet thuis in een verkiezingscampagne. Daarom een oproep tot respect en waardigheid. Graffiti-boodschappen met ‘Fuck Fascisme’ hebben enkel de bedoeling om te provoceren en reactie uit te lokken waarna opnieuw met de beschuldigende vinger richting Vlaams Belang kan worden gewezen. Niet ingaan op dergelijke provocaties is de beste reactie!’

Bijlage: videobeelden vandalisme op 8 mei 2024

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF