menu
Word Lid
Nieuwe raadsleden Iris en Filip aan het werk!

Sinds de start van de nieuwe legislatuur werd onze fractie vernieuwd met onze nieuwe raadsleden Iris Marynissen en Filip Van den Broeck.

Na een korte inloopperiode hebben beide ondertussen enkele initiatieven gelanceerd om te proberen oplossingen voor de Ekerenaar aan te kaarten.

Zo diende Iris een schriftelijke vraag in om problemen met het eenrichtingsverkeer in de Bedevaartstraat (Schoonbroek) aan te kaarten. Dat eenrichtingsverkeer blijkt al te vaak niet gerespecteerd, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan met schoolgaande en spelende kinderen in de wijk. Dankzij haar initiatief worden de politiecontroles verhoogd en zullen er na invoering van de zone 30 snelheidsmetingen gebeuren, waarna eventueel bijkomende veiligheidsverhogende maatregelen genomen kunnen worden.

Filip op zijn beurt kaartte d.m.v. een mondelinge vraag de afsluiting van de Edward Caertsstraat ter hoogte van de Schriek (Sint-Mariaburg) aan. Die afsluiting bleek samen te hangen met de werken aan de Schriek ter hoogte van de brug over de spoorlijnDankzij Filips vraag werd het signalisatieplan gewijzigd, waardoor de straat opnieuw toegankelijk gemaakt kon worden.

Iris vroeg met een interpellatie aandacht voor de properheid en veiligheid in de wijk en in het nieuwe park op de Rozemaai. Uit het antwoord noteerden we dat het district over stadsreiniging niets te zeggen heeft, maar dat er blijkbaar een vrijwilligersteam zou bestaan dat over de netheid waakt. Verlichting in het park werd niet geplaatst en zal ook niet geplaatst worden, omdat een park toch wettelijk niet toegankelijk is na invallen van de duisternis. Op die manier wordt ook het dierlijke nachtleven in het park gerespecteerd.

Al hun initiatieven vind u al bijlage.

Ondertussen staan er ook al enkele nieuwe initiatieven op stapel voor de commissie (17 juni) en de raad (24 juni). Wie onze raadsleden live aan het werk wil horen, is welkom telkens om 20u op de 1e verdieping van het districtshuis. Uiteraard berichten we ook nadien nog via deze website en op onze fb-pagina.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF