menu
Word Lid
Oude Pastorij van Ekeren-Donk in een nieuw kleedje

Tot onze grote tevredenheid kunnen wij dezer dagen vaststellen dat de toekomst en het voortbestaan van de Oude Pastorij van Ekeren-Donk in de Prinshoeveweg gegarandeerd is. Zeker sinds de stellingen van voor de gevel weggehaald werden, toont het gebouw zich in al haar schoonheid. Dat het omgeven wordt door nieuwbouw nodig voor de serviceflats moeten we erbij nemen. Al bij al een degelijke oplossing voor een mooie toekomst voor de Oude Pastorij.

Dank u Zorgbedrijf Antwerpen dus! Laat ons echter niet vergeten dat het vooral het Vlaams Belang is dat jarenlang druk op de ketel gezet heeft met als doel het gebouw te redden. Het is onze actie 'Red de Oude Pastorij', het zijn onze initiatieven in de Ekerse districtsraad en de Antwerpse gemeenteraad die ertoe geleid hebben dat er in 2015 spreekwoordelijke witte rook uit de schouw kwam met de mededeling dat het Zorgbedrijf de site zou kopen om er een dienstencentrum en serviceflats te vestigen.

De werken zijn nog in volle gang, maar wie er langsloopt, ziet een duidelijke evolutie. Wij kijken in ieder geval al uit naar de opening van de afgewerkte site.


Lees de historiek van dit dossier via deze link.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF