menu
Word Lid
PFOS: Vlaams Belang wil duidelijkheid

De PFOS/PFAS-vervuiling rond de 3M-site in Zwijndrecht bracht terecht de bezorgdheid van het effect ervan op de gronden en de volksgezondheid in een straal tot 10 kilometer rond die site. Ook Ekeren valt binnen die straal, net als de meeste andere Antwerpse districten.

Omwille van de noodzaak aan duidelijkheid over het effect op onze volksgezondheid, werd er op 21 juni 2021 een extra gemeenteraad over het thema georganiseerd.

Ook Sam Van Rooy, onze fractieleider in de gemeenteraad, interpelleerde uitvoerig over de kwestie. De tekst van zijn interpellatie kunt u hier nalezen. Sam zal ook de parlementaire onderzoekscommissie over het thema met bijzondere interesse volgen en de nodige vragen stellen. Vlaams Parlementslid Bart Claes intervenieerde in het Vlaams Parlement over de kwestie; het verslag daarvan leest u hier.
Los van wie allemaal in welke mate verantwoordelijk is, kan nu al worden geconcludeerd dat het voorzorgsprincipe, waar beleidsmakers zo graag mee schermen wanneer het klimaat betreft, onvoldoende is toegepast op PFOS, waarvan al decennia geweten is dat het slecht is voor ons leefmilieu en potentieel schadelijk is voor de volksgezondheid.

Een aantal vragen werden door de Antwerpse beleidsverantwoordelijken beantwoord in de gemeenteraad. De geïnteresseerde burger kan de hele gemeenteraad met interpellaties en antwoorden beluisteren via de livestream via deze link: https://web-antwerpen.streamov...

Ook op de websites https://www.antwerpen.be/nl/zo... en https://www.vlaanderen.be/pfas... leest u meer.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF