menu
Word Lid
Strijd tegen woke: burgemeester De Wever laat betijen en stemt Vlaams Belang-motie weg

De Antwerpse stadsinstelling, ‘Agentschap Atlas,’ doet tot op de dag van vandaag op haar website aan activisme tegen zowel Zwarte Piet als Sinterklaas. Volgens Atlas getuigt ons mooie traditionele kinderfeest in zijn geheel van racisme en zelfs kolonialisme. Daarom raadt het aan om ook eens voor een vrouwelijke of zwarte Sinterklaas te kiezen. Zwarte Piet mag dan weer alles zijn behalve zwart. Atlas geeft zelfs instructies om een Sinterklaasfeest te organiseren en schrapt meerdere van onze tijdloze kinderliedjes. Het is duidelijk dat deze instelling zwaar doordrongen is van het woke-activisme, wat voor fractieleider Sam van Rooy de aanleiding was om door middel van een motie (zie bijlage) komaf te maken met het linkse activisme van onze stadsinstellingen.

In tegenstelling tot burgemeester De Wever publiceerde geen van de Vlaams Belang-gemeenteraadsleden een boek over de “weg met ons”-mentaliteit, waar het xenofiele wokisme van uitgaat. Dit belet onze partij echter niet om de strijd aan te gaan tegen dit ziekelijke fenomeen. “Het aantal interviews dat u hebt mogen geven over uw anti-woke boek is helaas omgekeerd evenredig met de concrete actie die dit stadsbestuur en u als burgemeester tegen woke onderneemt. Dat komt natuurlijk omdat u als burgemeester, meneer De Wever, rekening dient te houden met de socialisten, en de aan hen verbonden linkse vzw’s, in uw schepencollege. Met de steun van deze motie kan u echter aantonen of u het echt meent met uw strijd tegen woke”, vatte een strijdvaardige fractieleider Sam van Rooy zijn betoog aan.

Het was niet de eerste maal dat van Rooy het woke-activisme binnen Agentschap Atlas aankaartte. Reeds in december jongstleden ondervroeg onze gemeenteraadsfractieleider in zijn hoedanigheid van Vlaams parlementslid minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers (Open VLD). Daar waar Somers nog inging op het Vlaams Belang-voorstel om passages van de Atlas-website te laten verwijderen, wegens te karikaturaal, onderneemt voornaamgenoot en burgemeester De Wever helemaal niets om de woke-invloeden in te perken. Samen met links, wuifde de N-VA-fractie de Vlaams Belang-motie weg.

Fractieleider Sam van Rooy reageerde op de houding van burgemeester De Wever: “Zeer tekenend dat u de repliek op mijn motie overlaat aan socialistisch schepen Karim Bachar. Hoewel u in uw boek en lezingen correct aantoont hoe het wokisme onze samenleving wil beïnvloeden, weigert u om de daad bij het woord te voegen. Enorm hypocriet om lezingen te geven en boekvoorstellingen te laten organiseren tegen woke, maar als burgemeester dit fenomeen gewoon de vrije loop laat.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF