menu
Word Lid
Veiligere verkeerssituatie aan T-kruispunt Prinshoeveweg met De Oude Landen


Aan het T-kruispunt van de straten De Oude Landen en Prinshoeveweg treedt vaak een onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituatie op. In De Oude Landen staan er vaak auto's vooraan in de straat geparkeerd, waardoor automobilisten die richting Prinshoeveweg rijden de geparkeerde auto’s op de linker rijstrook voorbij dienen te steken. Deze automobilisten stuiten dan ter hoogte van het kruispunt op de wagens die van links of rechts van de Prinshoeveweg De Oude Landen wensen in te rijden met vaak verkeersopstoppingen en uitwijkmanoevers tot gevolg. De auto’s die van rechts van de Prinshoeveweg komen, zijn slechts op het laatste ogenblik te zien. De passage van (lichte) vrachtwagens, de lijnbus en fietsers maken het er niet makkelijker op. Verkeersagressie is dan niet ver weg.

Dat de situatie daar verbeterd kon worden, met het oog op een verbetering van de (verkeers)veiligheid voor alle weggebruikers, ontging zeker ons districtsraadslid Freddy Geens niet. Freddy nam daarom in november 2022 contact op met Stad Antwerpen om de situatie aan te kaarten en verbeteringen voor te stellen. Ook buurtbewoners reageerden. Wegens de cyberaanval liep het dossier helaas vertraging op, maar nu werd besloten om het parkeren op De Oude Landen tussen de Prinshoeveweg en de Gravenlaan nog enkel toe te laten aan de even zijde ter hoogte van de huisnummers 8/10 en 16/18. Zo komt er een parkeervrije zone (eigenlijk twee zones), zodat het kruisen gemakkelijker zal kunnen geschieden.

Dankzij het initiatief van Freddy zal de verkeersafwikkeling op het T-kruispunt Prinshoeveweg / De Oude Landen dus binnenkort vlotter en vooral veiliger verlopen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF