menu
Word Lid
Vlaams Belang Ekeren zegt nee tegen te dure fietsbrug aan Prinshoeveweg

De fractie van Vlaams Belang Ekeren keurde op de districtsraad vanavond het advies op het voorontwerp voor de fiets- en wandelbrug ter hoogte van de Prinshoeveweg tussen Ekeren-centrum en -Donk niet goed. 

We deden dat niet zomaar. Er zijn redenen om de brug wel goed te keuren. Ook onze partij was in 2021 in principe nog voorstander van een fietsersbrug of -tunnel aan de Prinshoeveweg en de Salaadweg. Zo'n brug of tunnel verbindt immers de wijken Donk en Centrum voor fietsers en wandelaars en de langere aanloophelling maakt de klim gemakkelijker voor fietsers, jong en oud.

Nu echter, 2 jaar later, blijkt een brug aan de Salaadweg er op korte termijn niet te komen wegens o.a. technische aspecten. De stad besliste daarom om nu alleen de brug aan de Prinshoeveweg te bouwen. Op zich zouden we daar nog akkoord mee kunnen gaan, MAAR we beslisten uiteindelijk om dat niet te doen, want:

- met een totaalbudget van net geen 10 miljoen euro (de totale projectkost is geraamd op 9.582.100,00 EUR (inclusief btw)) is dit project veel te duur.

- de te ontvangen subsidie van de Vlaamse overheid (als de brug dan nog klaar is voor 01/01/2026) is 1,3 miljoen euro. Dat zijn bovendien ook belastinggelden van de Vlaamse belastingbetaler en dus geen reden om deze brug er dan nu maar snel (hoewel relatief want doorlooptijd 2024 + 2025) door te duwen.

- de afstand tussen de brug aan de Veltwijcklaan en deze brug is slechts 500 meter. Een omweg met de fiets langs de Veltwijcklaan of de fietserstunnel is behapbaar en rechtvaardigt al zeker geen kost van 10 miljoen euro.

- als de stad graag 10 miljoen euro in Ekeren spendeert, denken wij dat er wel wat andere, nuttigere investeringen mogelijk zijn.

- last but not least: de aansluiting van de brug op de Prinshoeveweg (kruispunt met de Leerhoeklaan) is – zonder vertragende ingrepen - ronduit gevaarlijk, voor alle weggebruikers. We hopen dat onze bezorgdheid daarover, die we tijdens de raadscommissie van vorige week doorgaven, meegenomen wordt en de aansluiting veiliger gemaakt wordt.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF