menu
Word Lid
Vlaams Belang start petitieactie tegen uitbreidingsplannen Al Ridaa-moskee in Deurne

Jan Van Wesembeeck: “De bestaande Al Ridaa-moskee bevindt zich middenin een woonkern en is bijgevolg zonevreemd. Een uitbreiding van de bestaande infrastructuur zal de huidige problematiek alleen maar doen toenemen”

De Al Ridaa-moskee in de Mattheus Corvensstraat in Deurne plant met de aankoop van een aanpalend pand uitbreidingswerken om de bestaande moskee om te vormen tot een groot islamitisch complex. Zowel de bewoners van de Mattheus Corvensstraat als omwonenden in aanpalende straten ondervinden met de bestaande moskee in haar huidige vorm op huisnummer 110 nu reeds overlast. Door de aankoop van het aanpalende pand op huisnummer 112 en de hiermee gepaard gaande uitbreiding zal de gekende overlast alleen maar toenemen.

Het Vlaams Belang verzet zich tegen de uitbreiding tot een dergelijke megamoskee in Deurne. Daarom startte de partij een online petitie-actie: ‘Geen megamoskee in onze buurt!’ via https://bit.ly/geenmegamoskee. In de wijk van de moskee zullen tevens pamfletten worden gebust en handtekeningen worden opgehaald.

Voor Deurnes Vlaams Belang-voorzitter en districtsraadsfractieleider Jan Van Wesembeeck is een uitbreiding van Al Ridaa onbespreekbaar: “Naast het feit dat ons district reeds 6 moskeeën telt, zorgt een islamitisch complex middenin een woonkernstraat voor tal van overlastvormen. Parkeerchaos, geluidshinder en het inpalmen van openbaar domein zijn omwille van de moskee nu reeds schering en inslag in en rondom de Mattheus Convensstraat. Het spreekt voor zich dat een moskee-uitbreiding gepaard zal gaan met nog meer overlast. Daarnaast is het een algemeen gegeven dat woningen rondom een moskee doorgaans waardeverlies leiden. Bijgevolg dringt het Vlaams Belang er bij alle instanties op aan om dit zonevreemde project af te keuren.”

Bijlage: anti-moskeepamflet

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF